Kamado Bono. Model - Grande. Článek - TQ0023RED. Délka - 59 cm. Šířka - 59 cm. Výška - 120 cm. Hmotnost - 112 kg. Červená barva. Materiál - keramika. Průměr varné plochy je 490 mm. Vhodné palivo - Dřevěné uhlí. Typ krytu - Odklápěcí. Vytočte číslo- 4. S teploměrem- Ano. Vyjímatelná nádoba na popel - Ano. Se stolem - Ano. Lze upravit pro uzení potravin - Ano. Vhodné na cesty - č. Kompletní sada- Gril gril, Gril. Záruka - 24 měsíců. Další informace - S teploměrem. Vyjímatelná nádoba na popel. Lze použít jako kuřák. Základní grilovací sada se skládá z: keramického grilu se stojanem, bočních táců s háčky, inovativního těsnění ze skelného vlákna, modernizovaných vnitřních hrnců s dilatačním kloubem, dvouzónového varného systému, dvou polovičních deflektorů, držáku hrnce/kotlíku, keramického stojanu na kuře, odstraňování popela nářadí, kryt grilů, systém sběru popela, kniha receptů BBQ (EN).
Velký a nejoblíbenější model určený pro velké skupiny lidí (10 a více). Kamado Bono Grande se vyznačuje velkou grilovací plochou, proto je vhodný zejména pro velké pokrmy (např. velkého krocana na Vánoce). Základní grilovací sada se skládá z keramického grilu s podstavcem a bočními rošty s háčky, inovativního těsnění ze skelných vláken, dvou půlměsícových roštů z nerezové oceli, dvou půlměsícových tepelných deflektorů, chňapky Kazan, keramického roštu na kuře, nástroje na odstraňování popela, kuchařky a ochranného krytu grilu.
Kamado Bono Grande VÍCE O KAMADO BONO GRANDE
Velký a nejoblíbenější model určený pro velké skupiny lidí (10 a více). Kamado Bono Grande se vyznačuje velkou grilovací plochou, proto je vhodný pro velké pokrmy (např. velkou krůtu na Vánoce). Základní grilovací sada se skládá z keramického grilu s podstavcem a bočními rošty s háčky, inovativního těsnění ze skelných vláken, dvou půlměsícových roštů z ocelové oceli, dvou půlměsícových deflektorů tepla, chňapky Kazan, keramického roštu na kuře, nástroje na odstraňování popela, kuchařky a ochranného krytu. Se základní grilovací sadou budete moci grilovat na přímém ohni (maso na špízech, steaky, burgery, kuřecí křidélka a další pokrmy grilované do 20 minut), grilovat na nepřímé ohni (kuře, šunka, kotlety a další větší polévky grilované s deflektorem), udit (žebra duše, trhané vepřové maso), připravovat.
Co je Kamado?
Název KAMADO je japonské slovo pro „sporák“ a KAMADO doslova znamená „místo pro vroucí hrnec“. ? je znak kanji pro KAMADO. V písmu romaji, které je založeno na latince, se slovo KAMADO píše stejně jako v angličtině – KAMADO. Nyní se slovo KAMADO vztahuje na všechny podobné typy keramických grilů.
Historici uvádějí, že lidé používali dřevěné nádobí k vaření již ve starověku, a proto archeologové objevují pozůstatky tohoto starého nádobí v každém koutě světa. Některé z nejstarších hliněných hrnců, které jsou staré více než 3000 let, byly nalezeny v Číně. Tyto kulaté hliněné hrnce jsou ošetřeny za předky moderního grilu KAMADO.
V průběhu dějin lidé vyvíjeli tyto jednoduché hliněné hrnce a používali je k vaření různých pokrmů mnoha různými způsoby. Indové začali používat hliněné pece zvané tandoor, zatímco Japonci jim říkali mushikamado, což je kamna na dušení rýže v japonských rodinách během zvláštních obřadů. Mushikamado je kulatý hliněný hrnec s klenutým víkem, který byl nejběžnější v jižním Japonsku. Ve starověku její Japonci dále rozvíjeli, aby regulovali teplotu vypařování, zdokonalili konstrukci klapek a místo dřeva začali používat vzduchové uhlí. Mushikamado se dostalo do povědomí Američanů po druhé světové válce.
Kamado Bono Grande.
Moderní grily KAMADO jsou vyrobeny z různých materiálů, jako je žáruvzdorná keramika a další žáruvzdorné materiály, a také terakota - tradiční porézní pálená keramika vyrobené z přírodních hlíny, portlandského cementu nebo směsi mletých lávových hornin. Povrch grilu se také může zobrazit. Může být potažena lesklou keramickou glazurou, barvou, dekorativní texturovanou omítkou nebo keramickou mozaikou. Moderní keramika a nehořlavé materiály chrání grily před praskáním.
Jak zapálit gril Kamado Bono Grande?
Gril KAMADO Bono Grande je na dřevěné uhlí. Dřevěné uhlí nezanechává mnoho popela, na rozdíl od briketu z dřevěného uhlí nečistoty, které by mohly měnit a zkreslovat chuť vařeného jídla. Dřevěné uhlí lze vyrábět ekologickým způsobem, tj. technikou pálení. A co je nejdůležitější, jídlo pečené s použitím kusového dřevěného uhlí má přirozené táborákové aroma.
Jak používat Kamado Bono Grande?
Keramická konstrukce grilu umožňuje udržovat teplo a dosahovat teploty až 400 °C. S grily KAMADO můžete také velmi přesně regulovat proudění vzduchu a teplotu; grily KAMADO jsou proto velmi podobné pecím na dřevo a lze je použít k pečení a opékání jídla stejným způsobem jako v běžné troubě. Grily KAMADO jsou určeny nejen ke grilování masa nebo uzení, ale lze použít i pečení pizzy, sušenek,ů a koláčů.
Díly pro Kamado Bono Grande
Gril KAMADO Bono Grande má keramický rám, uvnitř se nachází topeniště – keramická nádrž na dřevěné uhlí. Spodní část konstrukce má větrací otvor, kterým proudí vzduch do topeniště. Klenuté víko grilu má další nastavitelný větrací otvor, kterým proudí vzduch ven. Větrací otvory slouží k regulaci teploty vaření. Grilovací rošty se umisťují nad ohněm, na které se pokládají steaky. Víko má také otvor pro umístění teploměru pro měření teploty grilovaného jídla.
Tvar Hlaveň
Typ horního povrchu Rošt
Víčko Ano
Barva produktu Červený
Tvar varné plochy Kolo
Materiál pouzdra Bambus, Keramika, Nerezová ocel
Vlastnosti víka Výklopné víko
Materiál varné desky Keramický
Materiál pro odvádění tepla Nerez
Vestavěný displej Ano
Typ displeje Analogový
Kolečka Ano
Nohy Ano
Počet kol 4 kola
Počet nohou 4 nohy
Rukojeť(y) Ano
Odnímatelný grilovací rošt Ano
Vestavěné krájecí prkénko Ano
Úložná police Ano
Počet vestavěných krájecích desek 2
Šířka 590 mm
Hloubka 780 mm
Výška 1200 mm
Hmotnost 100 kg
Šířka balení 770 mm
Hloubka balení 670 mm
Výška balení 930 mm
Hmotnost balení 112 kg
Typ Kamado gril/barbecue
Zdroj tepla Dřevěné uhlí (palivo)
Nejlepší využití Venkovní
Průměr varné plochy 500 mm
Teploměr Ano